dimecres, 18 de novembre del 2009

DEBAT CIBERNÀRIUM

Després de l'explicació teòrica que ens van fer sobre el cibernàrium, vam obrir una estona per al debat i per a l'opinió personal de cadascú.
La primera pregunta que ens van plantejar per tal d'obrir el debat va ser si calia que el professor canviés la seva manera d'actuar, i vam arribar a la conclusió de que sí, perquè calia que s'adaptés a les noves tecnologies i passés a tenir un paper d'acompanyant de l'alumne.
Cal que el professor adopti:
1) Un sistema de buscar informació.
2) Un sistema de marcat.
3) Eines creatives: ens permeten escriure en qualsevol llenguatge.

A més, els professors cal que ensenyin a:
1) Explorar informació
2) Obtenir informació
3) Crear solucions al problema
Si aconseguim ensenyar això, els alumnes seran més competents.

Els estudiants, a més, cal que aprenguin a canviar la seva manera de llegir, escoltar, veure, gestionar, innovar, i escriure de manera diferent, adaptant-se a les noves tecnologies.

L'Isaac va preguntar si cada cop els ordinadors pensaran més per nosaltres, perquè ensenyar matemàtiques o anglès si d'aquí poc temps, els ordinadors calcularan i traduiran per nosaltres?
La resposta va ser que les noves tecnologies no ens han de substituir sinó que ens han d'ajudar a millorar.
A continuació vam debatre una mica sobre si internet estava retallant la privacitat de la gent, perquè consideraven que en algunes pàgines socials, es donava massa informació personal que podia ser perjudicial, i l'Encarni va respondre-li que la privacitat de cadascú dependrà d'ell mateix, i que si un no vol penjar res a internet, no cal que ho faci, i la seva privacitat pot quedar intacte.
A més, els membre que ens van donar la xerrada van argumentar que no tot queda aquí, sinó que des del Govern se'ns està vigilant, posant càmeres als carrers, grabant algunes conversacions, fent reality shows on la intimitat queda negada totalment, fent premsa rosa, on cadascú explica detalls de la seva vida íntima... Cal destacar el paper que juguen aquí els pares, ja que són qui poden ajudar als seus fills a regular la seva intimitat, i poden evitar problemes posteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada